NOUTĂȚI

COMUNICAT INFORMATIV privind participarea ACAP RM la dezbaterile publice organizate de Ministerul Finanțelor asupra proiectului Legii auditului situațiilor financiare
Data: 10.02.2017
Categoria: Noutăţi ACAP
Fişier 1: Fisierul 1

7 februarie 2017, Chisinau, - ACAP RM a participat la dezbateri publice asupra proiectului Legii  auditului situaţiilor financiare.

Ministerul Finanţelor a organizat pe data de 7 februarie 2017 dezbateri publice asupra proiectului Legii  auditului situaţiilor financiare, elaborat în baza Directivei europene 2006/43.

Prezentările privind modificările operate (urmare a sintetizării celor mai importante propuneri prezentate de instituţii publice, asociaţii profesionale în domeniul contabilităţii și auditului, și alte părţi interesate în proiectul Legii) au fost distribuite pe suport de hârtie participanţilor în cadrul ședinţei.
Obiectivul evenimentului a constat în prezentarea ultimelor modificări ale proiectului de lege, în special, modificări privind noţiunile, privind cerinţele de admitere la examene de calificare, înregistrarea entităţilor de audit, drepturile şi obligaţiile auditorilor şi a entităţilor de audit, precum şi structura organizatorică şi finanţarea Consiliului de supraveghere, etc.

În cadrul dezbaterii s-a constatat că proiectul de lege a fost completat și îmbunătăţit după cea de-a doua consultare publică, însă propunerile membrilor ACAP au fost  introduse în proiectul legii parţial.
Unele din cele mai importante propuneri ale ACAP, luate în considerare  la ajustarea proiectului de lege sunt prezentate în Fisierul 1.
La eveniment au participat conducerea şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor, auditori şi asociaţii profesionale.

Informaţii adiacente:
1.  Video-translare a evenimentului: http://realitatealive.md/live-ministerul-finan-elor-organizeaza-dezbateri-publice-asupra-proiectului-legii-auditului-situa-iilor-financiare_52106.html
2.  Avizul ACAP la proiectul Legii privind auditul situațiilor financiare din 19 decembrie 2016: http://www.acap.md/updocs/ut_news/58687EC3-A4C6-6991-3255-E7E7E7AF54A7/Aviz_ACAP_Lege_Audit_pentru_sait.pdf
3. Comunicatul Ministerului Finanţelor: http://mf.gov.md/newsitem/10679

Înapoi la lista noutăţilor